Parfémy, stejně jako jiné kosmetické výrobky, podléhají časem zkáze. Přečtěte si, jak se k parfému chovat aby neztratil nic ze svých vlastností.

Skladování parfému

Aby parfém dlouho vydržel ve své z výroby vytvořené podobě je třeba dodržet při jeho skladování některé zásady. Nejvíce škodí světlo a vysoké teploty. Parfém proto nikdy nevystavujte přímému slunečnímu záření a po použití jej vždy uschovejte v krabičce. Parfému škodí příliš vysoké, ale i příliš nízké teploty. Ideální skladovací teplota se pohybuje okolo 20°C, tedy běžná pokojová teplota.

Kdy je parfém nepoužitelný

Nesprávným zacházením může v parfému dojít k nevratným změnám, které vedou k jeho znehodnocení. Takový parfém pak již nedoporučujeme používat. Jak tedy poznat „zkažený“ parfém? Nejnápadnější je změna barvy. Špatný parfém viditelně ztmavne. Dalším známku stáří objevíte pod víčkem, pokud je zde usazenina, takzvaný „pryskyřičný věnec“ parfém raději vyhoďte.

Komentáře (0)

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.